curve

Pludselig kan der komme 100.000 flere brugere

Pludselig kan der komme 100.000 flere brugere

For Christian Klintemark var det en spændende udfordring, da han hos en kunde skulle udvikle platformen til social engagement-systemer. Kunden kunne ikke effektivt og fleksibelt skalere databaser og websites til udsving, peaks og kraftig vækst i mængden af brugere og brugerdata. Derfor besluttede de at flytte platformen for deres sociale apps over på AWS.

Serverne var i knæ, og serverrummet var fyldt

– Vi kunne ikke sætte mere ram i maskinerne, switch’ene var presset til bristepunktet, der var ikke mere diskplads, og der var ikke plads til flere servere i rummet, husker Christian Klintemark om den udfordring han stod overfor.

Svaret var en high-availability skalerbar AWS-cloud-løsning.

Skalerbarhed sikrer en god brugeroplevelse og reducerer driftsomkostningerne

Kunden, som Christian Klintemark arbejder for, er en verdensomspændende virksomhed med stor bevågenhed og et stort marketingbudget.

– Når der kører TV-reklamer for ens app, skal systemerne være parate til at skalere op, når brugerne kommer væltende ind på en gang, for alle skal have en god oplevelse af app’en, fortæller Christian Klintemark.

Det er selvfølgelig ikke alle virksomheder, der kører TV-reklamer, men alle virksomheder oplever peaks. Det kunne være, at man pludselig har brug for ekstra kapacitet under Black Friday, Cyber Monday, eller når selvangivelsen bliver frigivet. Det er ikke noget, der sker mange gange om året, men man kan også have glæde af skalerbarhed på en helt almindelig dag. De fleste virksomheders interne systemer er belastede mellem 8 og 17, men kører på vågeblus resten af tiden.

– Når du vælger en cloudløsning, håndterer du ikke alene peaks uden at betale for den fulde kapacitet hele tiden, men du kan også sprede dine webservices rundt i hele verden, så du kommer tættere på brugerne og dermed leverer mere responsive tjenester med kortere svartid. Det har mange internationale virksomheder stor glæde af, siger Christian Klintemark.

Farvel til vagttelefonen og god dag til self-healing systemer

Ved at kombinere AWS’ managed services og virtuelle maskiner er det muligt at reducere den manuelle vedligeholdelse, så vagttelefonen kan lægges i skuffen.

– Vi har konfigureret automatisk monitorering i skyen, som stort set fjerner manuel driftsvedligeholdelse, så hvis systemerne går ned, så starter de automatisk op igen.

Større fleksibilitet og hurtigere udvikling

Før overgangen til AWS følte udviklerne ofte, at de blev tvunget til at vælge ikke-optimale teknologier på grund af manglende ressourcer. Det er sikkert en situation, som mange udviklere i store virksomheder kan nikke genkendende til.

– Nu har udviklerne i stedet en stor pallette cloudbaserede tjenester og værktøjer til at løse opgaven rigtigt, hvilket er klart mere tilfredsstillende, og går noget hurtigere, siger Christian Klintemark.

Mere end blot fleksibilitet og god økonomi

Arbejdet med cloud-baserede arkitekturer har også afdækket nye hensigtsmæssige principper for håndtering af asymmetriske belastninger og vist potentialet i at scripte infrastrukturer.

– Denne udvikling har igen betydet, at vi har kunnet komme meget længere i vores arbejde med CICD, slutter Christian Klintemark.

Kunne en cloudløsning være noget for din virksomhed?

Har din virksomhed også brug for større skalerbarhed, større gennemsigtighed ift. pris og forbrug og større fleksibilitet for udviklerne, så kunne en cloud-løsning være noget for jer.

Vi tilbyder nu en workshop, hvor vores cloud-specialister vil give jer konkrete råd, hands-on-eksempler og templates for best practice AWS-initiativer, der passer til de aktuelle udfordringer i jeres virksomhed.

Vil du vide mere eller have et møde om AWS?

AWS hos LEGO

AWS cloud hos LEGO

LEGO ønskede hjælp til AWS-cloududvikling på flere projekter og til at sikre høj sikkerhed og skalerbarhed.

Læs mere

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder

Morten Hoffmann

CEO

T: (+45) 3095 6416