curve

IaC – Når ledninger udskiftes med kode!

Hvad er IaC for noget? Hvorfor kan du ikke komme udenom at vide det og hvordan skaber IaC værdi for jer? Det afdækker vi i en snak med Morten Hoffmann, CEO og Christian Møller Klintemark, Software Craftsman i STRONGMINDS. Læs med, hvis pludselig skalerbarhed, gennemsigtighed, sikkerhed og stabilitet er på din dagsorden og kan bidrage til en sundere driftsøkonomi.

Hvad er idéen eller konceptet bag infrastruktur som kode?

Morten:
– IaC er den egentlige revolution inden for cloud. Billedet på den traditionelle infrastruktur er fysiske datacentre med ledninger og hardware, der vedligeholdes manuelt. Når infrastruktur formuleres som kode, muliggøres vedligehold, flyt, kopiering og skalering af IT, så vi sparer tid og ressourcer.

– Samtidig kan software services, der er bygget ovenpå den underliggende infrastruktur også destilleres som kodebeskrivelser. Alt i alt, giver det muligheden for at designe kodeklumper, som bærer sig selv og nedbryder det traditionelle skel mellem IT- og udviklingsafdelingen. Som sidegevinst ryddes der op i manuel konfiguration og man sætter løsningen på formel.

Hvordan skaber IaC værdi for organisationen?

Morten:
– Skalerbarhed er nøgleordet her. Vi får langt lettere ved at skalere vores løsning – både op og ned i takt med ændrede behov og inden for utrolig kort tid. Med nogle få kodelinjer kan vi skalere vertikalt, med f.eks. diskplads, memory og processorkraft, eller vi kan vælge at skalere horisontalt og tilføje flere instanser af f.eks. en virtuel maskine. Det er et kvantespring, der muliggør beregninger, som før har krævet måneders planlægning i indkøb og set-up. De fleste cloud leverandører kan “auto-scale” brugen af ressourcer som f.eks. virtuelle maskiner, RAM eller CPU kraft.