search

Kode Kataer

Dave Thomas skriver på sin blog om "Code Katas". Dave fik ideen til små tidsafgrænsede softwarelæringer da han var med sin søn til karate, og ikke kunne stå på sin sædvanlige plads i "parents viewing area". Han fandt istedet en anden siddeplads og begyndte at lege rundt i sit udviklingsmiljø for at afprøve nye ideer.

I dit liv har du sikkert hele tiden travlt med at følge med på de konkrete opgaver, måske er det svært at få presset ekstra læring ind så det både er sjovt og uden den umiddelbart store betydning hvis ikke du kommer ret meget fremad.

Så, hvad med simpelthen at afsætte 2-3 ugentlige sessions af 45 min (eller hvad der nu passer dit temperament og dine omgivelser) til at lege med sjove nye ting. Jeg gør det gerne når vi har spist, ungerne er lagt i seng og min kone foretager sig andre ting.

Fidusen for mig er at holde mig selv fast på en backlog af emner, som jeg gerne vil vide mere om. Jeg bruger AgileZen (fra Rally) som min personlige Kanban tavle over mulige Coding Kata's (og andre ting iøvrigt).

Senest så jeg i anden sammenhæng Scott Hanselsmans blog omkring interview-spørgsmål og FizzBuzz kodeøvelsen og tænkte at den kunne være meget god at tage en Kata på.

Write a program that prints the numbers from 1 to 100. But for multiples of three print “Fizz” instead of the number and for the multiples of five print “Buzz”. For numbers which are multiples of both three and five print “FizzBuzz”.

Se selv flere forslag på nettet (Dave's Thomas har flere gode ideer).

PS: Hvis du vil se min TDD (VS2010) løsning til FizzBuzz så kan den downloades nedenfor.

MhsFizzBuzz.zip (1,54 mb)

STRONGMINDS 

STRONGMINDS er et software-udviklingshus i vækst. Vi har solid erfaring med cloududvikling og integration af forretningssystemer og andet udstyr. Vi laver solidt software-håndværk, der giver værdi til din forretning, og du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan drøfte dine muligheder. 

Kontakt Icon Kontakt

STRONGMINDS 

INCUBA - Katrinebjerg

Åbogade 15 

DK - 8200 Aarhus N

 

T: (+45) 7026 6416

E: info@strongminds.dk

ERFA-gruppe for software-udviklingschefer

STRONGMINDS After Work er en ERFA-gruppe for softwareudviklingschefer i Østjylland med en LinkedIn-gruppe og relevante gå-hjem-møder, der kan skabe samarbejde, dialog og relationer. Sammen vil vi løfte og udvikle niveauet og miljøet for softwareudvikling som profession. Er det noget for dig, så kontakt os gerne.